Ο λόγος που είμαι και είσαι εδώ

http://www.livewriteearn.com/p/blog-page_99.html

 Διάβασε στα Ελληνικά      Read in EnglishΕνώ οι σημερινές ανάγκες για περιεχόμενο και πιο συγκεκριμένα, κείμενα είναι πραγματικά γιγάντιες, λίγοι γραφιάδες το έχουν αντιληφθεί. Η ζήτηση προς το παρόν καλύπτεται από κείμενα μέτρια έως κακά (και κακοπληρωμένα) είτε δωρεάν από νέους ανθρώπους (ή όχι τόσο νέους) που κάποιος τους υποσχέθηκε όλα αυτά που υπόσχονται όσοι δεν έχουν ή δεν θέλουν να σε πληρώσουν.

Κι είναι αστείο διότι ενώ σου γράφω για όλα αυτά, συντελείται μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές παγκόσμια στις εργασιακές σχέσεις. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση όπως δικαίως την αποκαλούν. Ήδη ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζόμενων δεν πηγαίνει στη δουλειά αλλά εργάζεται από όπου θέλει. Και όχι, τουλάχιστον για συγγραφείς και κειμενογράφους δεν πρόκειται για απάτη, αλλά γεγονός.

Ζήτηση για κείμενα υπάρχει λοιπόν ενώ παντού θα δεις την πασίγνωστη φράση content is King ή ελληνιστί το περιεχόμενο είναι ο Βασιλιάς. Λίγοι όμως ξέρουν πώς θα γίνουν το Χέρι. :)

Σκοπός μου από εδώ λοιπόν, είναι να μοιραστώ όσα ξέρω για το ηλεκτρονικό γράψιμο γιατί πιστεύω πως αν κάποιος το ‘χει λιγάκι είναι κρίμα να μην ξέρει ή να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Και ναι, μπορείς να γίνεις αρθρογράφος, συγγραφέας, κειμενογράφος ή γενικά γραφιάς από το εντελώς μηδέν.

Ξέρω από πρώτο χέρι πως εάν είχα website που χρειαζόταν περιεχόμενο, θα προτιμούσα τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη μιας άνεργης, μια μαμάς, ενός γραφιά χωρίς πτυχία ή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα για παράδειγμα, που θα γράφει για μένα από το σπίτι με την καρδιά του, παρά ενός υπάλληλου που έχει να παλέψει με διαδρομές, δύστροπους εργοδότες και συναδέλφους, φασαρία στο γραφείο, ατέλειωτα άσκοπα meetings και μηδέν ελεύθερο χρόνο να αδειάσει το μυαλό του.

Η συγγραφή κειμένων αφορά ανθρώπους που την αγαπούν ακριβώς επειδή είναι δύσκολη και πρέπει πρώτα να σου βγαίνει εύκολα. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, χρειάζονται μόνο μερικές τεχνικές γνώσεις και λίγο θάρρος ώστε να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στους επαγγελματίες της γραφής.

Έτσι, αν θέλεις να γράψεις για να ζήσεις, συχνά-πυκνά (οκ, ή αραιά) θα διαβάζεις εδώ ό,τι έμαθα και κυρίως ό,τι δουλεύει, τα εργαλεία που με βοηθούν να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου, καθώς και πηγές ή αγγελίες για συγγραφικές δουλειές από μακριά ή κοντά (για γράψιμο στα Ελληνικά ή/και τα Αγγλικά).

Διότι ειδικά στο γράψιμο, αυτό που λίγοι κατανοούν, είναι πως πέρα από την τεχνική χρειάζεσαι πολύ διάβασμα και έρευνα, καθώς και μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να έχει το γραπτό σου την σωστή οπτική και τη θετική ενέργεια που ζητά ο πελάτης. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο εάν είσαι παθιασμένος και χαρούμενος γραφιάς, δηλαδή εάν το θέλεις πολύ και εργάζεσαι μέσα από ένα χαρούμενο περιβάλλον. :)

Τέλος, για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή για όσους δεν με γνωρίζουν, είμαι κατά της κεκαλυμμένης διαφήμισης, οπότε εάν παραθέσω ή προτείνω εδώ κάτι από το οποίο κερδίζω χρήματα, θα το γνωρίζεις. 

Όλα τα παραπάνω, γιατί μου αρέσει να γράφω και όπως πρόσφατα ανακάλυψα, γιατί μου αρέσει να γράφω για το γράψιμο. Μα κυρίως, γιατί πιστεύω στην ανταπόδοση.

http://www.livewriteearn.com/

Long live the King λοιπόν, καλή επιτυχία και αν έχεις παρατήρηση ή ερώτηση μπορείς όποτε θες να σχολιάσεις ή να μου στείλεις στείλεις ένα μήνυμα εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου