Αγγελίες για γράψιμο: κειμενογράφοι, content writers, bloggers, αρθρογράφοι, μεταφραστές και συγγραφείς

αγγελίες, αρθρογράφος, δημοσιογράφος, κειμενογράφος, πλήρης απασχόληση, blogger,

το post ανανεώνεται συχνά


Το ινσάιτ:

Πλέον, θα συναντήσεις συχνά θέσεις με τίτλους που φαινομενικά είναι για γράψιμο αλλά δυστυχώς το γράψιμο είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι όσων σου ζητηθεί να κάνεις. Όπως content specialist, δημιουργός περιεχομένου, διευθυντής website (= το αγαπημένο μου), διαχειριστής e-shop ή υπεύθυνος ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Μη χαρείς πολύ. Ουσιαστικά, πρόκειται για όλες τις πιθανές ειδικότητες μιας διαφημιστικής εταιρείας και μάλιστα digital πια, τα προσόντα των οποίων, ζητούνται από έναν μόνο άνθρωπο που μάλιστα θα κληθεί να τις κάνει με έναν -συνήθως μικρό- μισθό.

Μια τέτοια τυπική αγγελία για τα κάνω-όλα-και-συμφέρω θέσεις, συνήθως θα δεις να ζητά ό,τι πετάει και κινείται. Ας παραδεχτούμε παρόλα αυτά, πως οφείλουμε σιγά σιγά να το συνηθίζουμε και διαρκώς να μαθαίνουμε νέες δεξιότητες διότι αυτή είναι η νόρμα.

Από τη στιγμή που θα γράψεις ένα κείμενο για ηλεκτρονική χρήση, είτε είσαι κειμενογράφος, είτε δημιουργός περιεχομένου γενικά, το κείμενο δεν φεύγει πια από τα χέρια σου σε ένα απλό αρχείο. Οφείλεις πολλές φορές να το συζητήσεις με την εταιρεία σου, να το "πουλήσεις" στον πελάτη, να το προγραμματίσεις για τα social media με τα ανάλογα εργαλεία ή να το βάλεις στο CMS του εκάστοτε website. Οφείλεις ακόμη, να βρεις την τέλεια (και δωρεάν ει δυνατόν) φωτογραφία, να την επεξεργαστείς ώστε να πλαισιώσεις τα κείμενά σου, ενώ στο τέλος, πρέπει πάντα να διαβάζεις τα στατιστικά και να σκαρώνεις τα reports για να ξέρει ο πελάτης πώς πήγε κάθε post ή άρθρο σου.

Αν όλα αυτά, σου φαίνονται κινέζικα τότε άσε τις αγγελίες και ξεκίνα να διαβάζεις από εδώ. Αν όχι, δες τις νέες αγγελίες και καλή επιτυχία:
Οι αγγελίες λοιπόν που ξεχώρισα και σου προτείνω, αφορούν bloggers, αρθρογράφους, μεταφραστές, κειμενογράφους, δημοσιογράφους και γενικά, συγγραφείς. Πρόκειται για γράψιμο είτε ως in-house υπάλληλος ή εξ αποστάσεως, για πλήρη και μερική απασχόληση ή ακόμη και ανά project.

Πάμε να δούμε τις αγγελίες:

Medical Writer - InSciSol

Ίλιον, Αττική. Η αγγελία είναι στα αγγλικά και ψάχνει πολύ εξειδικευμένους συγγραφείς με συγκεκριμένες γνώσεις φαρμακολογίας, βιολογίας ή σχετικές σπουδές. Εννοείται και τέλεια αγγλικά. Δες την, δείχνει σοβαρή εργασία. Δημοσιεύτηκε περίπου στις 3/9/2019 και τη βρήκα εδώ.

Αρθρογράφος - Δημοσιογραφικός Οργανισμός

Αθήνα, Αττική. Από δημοσιογραφικό οργανισμό, ο οποίος έχει την έδρα του στο κέντρο των Αθηνών, ζητείται Αρθρογράφος για εγγραφή άρθρων σε web sites και διαφημιστικό περιεχόμενο. Δες όλα όσα ζητά εδώ. Λήγει στις 21 Σεπτεμβρίου 2019. Βιογραφικά στο e-mail: avradot.hr@gmail.com

Μεταφραστής Ρώσικων - Alpha Ermis

Θεσσαλονίκη κέντρο. Από μεταφραστικό γραφείο, ζητείται Μεταφραστής, υπάλληλος για πλήρη απασχόληση με γνώσεις ρώσικης και αγγλικής γλώσσας.  Λήγει στις 18 Σεπτεμβρίου 2019. Δες όσα ζητά, εδώ. Το website της εταιρείας είναι εδώ.

Κειμενογράφος - Nekya

Κολωνάκι, Αττική. Είναι διαφημιστική εταιρεία και ψάχνει κειμενογράφο αλλά με υπόβαθρο δημοσιογράφου για in house απασχόληση με γνώσεις Word Press και CMS, πτυχίο Αγγλικών Proficiency. Αν σε ενδιαφέρει στείλε βιογραφικό στο email: info@nekya.com. Δημοσιεύτηκε περίπου στις 29/8/2019 και τη βρήκα βρήκα εδώ.

Αρθρογράφος - PAOKNEWS.GR

Θεσσαλονίκη. Ζητούν αρθρογράφο, λογικά που να το'χει με τα αθλητικά, για τετράωρη απασχόληση στην ομάδα αρθρογραφίας του paoknews.gr. Δεν είναι απαραίτητο να είναι πτυχιούχος δημοσιογραφίας παρά μόνο βασικό προσόν, η σύνταξη ευανάγνωστων άρθρων με κατάλληλη στόχευση στην προσέλκυση των αναγνωστών. Ακόμη, δεν είναι απαραίτητη η γνώση χρήσης της πλατφόρμας. Δημοσιεύτηκε τέλη Αυγούστου 2019. Στείλε στο email: info@paoknews.gr 

Creative Copywriter

Αθήνα. Είναι digital advertising agency και ζητούν κειμενογράφο με 2-3 χρόνια πείρα, κυρίως για ελληνικά, με καλή γνώση διαφήμισης, μάρκετινγκ και τα ψηφιακά μέσα. Δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και τη βρήκα εδώ.

Αρθρογράφος - Κειμενογράφος - 

Περιστέρι, Αττική. Είναι διαφημιστική εταιρεία, ψάχνουν κάποιον να γράφει όλων των ειδών τα κείμενα για μερική απασχόληση 4ωρο με αμοιβή 325€ συζητήσιμη. Ζητά να στείλεις εδώ: storagewhitemask@gmail.com το βιογραφικό σου, με ον/μο,τηλέφωνο, την περιοχή διαμονής και μια φωτογραφία (με ένδειξη στο θέμα Αρθρογράφος). Δεν ξέρω. Δημοσιεύτηκε περίπου στις 5/9/2019  και βρήκα την αγγελία εδώ.

Senior Proposal Writer - DRAXIS S.A

Θεσσαλονίκη. Είναι ΜΚΟ και ψάχνει κάποιον με εμπειρία στη συγγραφή προτάσεων για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα (Horizon 2020, LIFE+, etc.). Αν το έχεις με τα Αγγλικά και επίσης 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας, μπορείς να δεις αν σου ταιριάζει.
Δημοσιεύτηκε περίπου στις 30/08/2019 και τη βρήκα εδώ

Content Writer Copywriter - eLearning Industry

Αγία Παρασκευή, Αττική. Ζητά τέλεια αγγλικά ή μητρική γλώσσα τα αγγλικά αλλά πέρα από αυτό, δεν ζητά κάτι τρομερό. Τονίζει όμως η αγγελία ότι η θέση δεν είναι για εξ αποστάσεως συνεργασία αλλά για πλήρη εσωτερική απασχόληση. Δημοσιεύτηκε περίπου στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. Τη βρήκα εδώ.

Copywriter/ Trust and Use

Κηφισιά, Αττική. Είναι startup, ζητούν "εξαιρετικό" κειμενογράφο, ελληνικά και αγγλικά και το αντικείμενό τους είναι τα ηλεκτρονικά κουπόνια. Βιογραφικά στο hr@trustanduse.com και περισσότερες πληροφορίες στο site τους εδώ, κάτω-κάτω που έχει όλες τις διαθέσιμες θέσεις.  Δημοσιεύτηκε 3 Σεπτεμβρίου 2019.


Διάβασε ακόμη:


Πόσο να χρεώνω για το γράψιμο ως κειμενογράφος ή αρθρογράφος;

Το γράψιμο όπως και κάθε δημιουργική δουλειά δεν έχει τιμοκατάλογο. Αυτό όμως μπορεί να γίνει γιγάντιος πονοκέφαλος για κάποιον που ξεκινά και δεν έχει ιδέα από τις τιμές στην αγορά. Πόσο να χρεώσεις, πώς να χρεώσεις και τι ποσό έχει συνηθίσει ο πελάτης σου να πληρώνει;

Να παρατήσω τη δουλειά μου;

Η δουλειά απ΄το σπίτι και γενικά η δική σου δουλειά, είναι ένα όνειρο που επιτέλους καταφέρνεις κάπως να δρομολογήσεις. Πότε όμως είναι καλό να παραιτηθείς από την μόνιμη δουλειά σου και πότε όχι;

Κάνε τα γραπτά σου να ξεχωρίζουν

Το δικό σου κείμενο, οφείλει να ξεχωρίσει ακόμη κι αν μιλάει για το πιο βαρετό πράγμα. Διότι μόνο έτσι θα έχεις δουλειά. Εκτός από τα βασικά λοιπόν, που οφείλεις να τηρείς για να είναι σωστό το κείμενό σου, υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα που ίσως σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις.

Απέφυγε αυτά τα λάθη ως freelancer

Ρίξε μια ματιά σε μερικά σημαντικά λάθη που ίσως κάνεις ως freelancer είτε σε σχέση με τους πελάτες σου, είτε με το περιβάλλον εργασίας ή ακόμη με τις χρεώσεις και τον τρόπο που κάνεις την ίδια τη δουλειά σου.

Θα ψώνιζες ποτέ από ανορθόγραφο e-shop;

Ένα e-shop ή μια επαγγελματική σελίδα με λάθη ή ατέλειες, συνειρμικά, υποσυνείδητα και ακαριαία θα διώξει τους περισσότερους πελάτες ή δυνητικούς πελάτες, από όσους τα εντοπίσουν.

SEO για συγγραφείς και αρθρογράφους. Οι κανόνες και οι τεχνικές.

Μάθε με απλά λόγια τί σημαίνει και πώς εφαρμόζεται το SEO από συγγραφείς και πώς να ξεχωρίσεις γράφοντας κείμενα φιλικά για τις μηχανές αναζήτησης αλλά πρωτίστως, για τους αναγνώστες.


Για την πρόοδό σου, τις επιτυχίες, τις απορίες σου και οτιδήποτε θέλεις να μοιραστείς ή να αναλύσω, τα σχόλια είναι πάντοτε ανοιχτά ή μπορείς να μπεις στο γκρουπ Μεταξύ γραφιάδων by LWE και να πάρεις άμεσα απαντήσεις από τους γραφιάδες της παρέας.

 Καλή επιτυχία!

The Blog Job

To πρώτο βιβλίο του Live Write Earn ΔΩΡΕΑΝ


 The Blog Job. Το πρώτο ebook του LiveWriteEarn.com για εισόδημα από το γράψιμο!

Ένας πλήρης οδηγός για να δημιουργήσεις, να γράψεις, να διαφημίσεις και να μετατρέψεις το ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο σε μια κανονικότατη δουλειά με ικανό εισόδημα για να σε ζήσει. 

Το The Blog Job, το κατεβάζεις δωρεάν ως ebook στο Sellfy, όπου μπορείς να ρίξεις και μια γρήγορη ματιά στη λίστα των περιεχομένων του.


Καλή ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου