Αγγελίες για γράψιμο

Ιανουάριος 2019

Το ινσάιτ:
Πέρα από τις ελάχιστες αγγελίες που ζητούν κειμενογράφους, γραφιάδες ή παραγωγούς περιεχομένου γενικώς, πλέον αυτό που παρατηρώ είναι πως ζητούν και πτυχία. Βλέπεις μια αγγελία για παραγωγή κειμένων για social media και σου ζητά στα απαραίτητα προσόντα πτυχίο επικοινωνίας ή δημοσιογραφίας ή κάτι συναφές (;).

Το καταλαβαίνω πως ο εκάστοτε υποψήφιος πρέπει να ξέρει να γράφει, να μην κάνει ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη και να είναι εξοικειωμένος με το διαδίκτυο, ενδεχομένως να βοηθούσε πολύ ένα πτυχίο, ειδικά φιλολογίας ή και ακόμη πέντε αν κάποιος μπορεί και θέλει, αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο. Δεν γίνεται να είναι απαραίτητο προσόν το πτυχίο εάν κάποιος έχει όλα προσόντα, τις δεξιότητες και την προϋπηρεσία.

Αυτό που θέλει να δει μια εταιρεία σε έναν υποψήφιο, είναι καλά γραμμένα κείμενα στο ενεργητικό του, ίσως και επιτυχημένες διαφημίσεις, αποτελεσματικά online κείμενα, κάποιες διακρίσεις, μερικά χρόνια προϋπηρεσίας σε ανάλογη θέση μα μέχρι εκεί. Η συλλογή πτυχίων είναι ακριβό χόμπι ενώ οι γραφιάδες συνάδελφοι που έχω γνωρίσει και συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια σε διαφημιστικές, websites και περιοδικά, είχαν σπουδάσει από ιστορικοί μέχρι υδραυλικοί και διοίκηση επιχειρήσεων.

Πάμε να δούμε τις αγγελίες:


Copywriter - Socialab

Αθήνα. Με τουλάχιστον 3 χρόνια πείρας και ιδανικά, με εμπειρία στο digital advertising.
Περισσότερα εδώ

Κειμενογράφος - Digital Copywriter - Generation Y 

Αθήνα. Ζητάει όλα όσα θα περίμενες από μια παρόμοια αγγελία, θέλει 3-4 χρόνια προϋπηρεσία και επίσης πτυχία σε επικοινωνία ή δημοσιογραφία- αν και κάποιος πρέπει επιτέλους να πει στις διαφημιστικές ότι είναι τελείως άτοπο να ζητάς πτυχία για τη δουλειά μας. Α, επίσης στα πλεονεκτήματα γράφουν δωρεάν καφέ και δωρεάν εισιτήρια σε σεμινάρια. Αν δεν ξενέρωσες ήδη, ρίξε μια ματιά για τα περαιτέρω εδώ.

Copywriter - Yuboto

Ψάχνει κειμενογράφο με πείρα σε διαφημιστική για να γράφει κείμενα για newsletters, web sites, blogs, e-books, press releases, product presentations, white papers, κείμενα και σενάρια για promotional videos. Και εδώ, αν έχεις την πείρα και τις γνώσεις αγνόησε τα πτυχία. Δεν έχουν καμία σημασία. Δες περισσότερα εδώ.

Senior Copywriter - PeopleCert

Ζητά τα άπειρα καθώς και πέντε έτη προϋπηρεσίας. Ευτυχώς δεν είναι μικρή εταιρεία οπότε ίσως πληρώνει και ανάλογα όμως και αυτή, πέφτει στην παγίδα των πτυχίων. Τα έχεις ή όχι, αν η εμπειρία και η προϋπηρεσία σου είναι ανάλογη των ζητούμενων μην κολλήσεις, στείλε βιογραφικό. Δες εδώ όλη τη λίστα όσων ζητά.

German Proofreader/ Copywriter/ Freelance - Persado

Αν γράφεις στα Γερμανικά και μπορείς να διορθώνεις γραμματικά και συντακτικά λάθη, τότε ίσως αυτή η αγγελία να σου κάνει. Δες εδώ.Αυτά τα ολίγα. :)

Διάβασε ακόμη:


Πόσο να χρεώνω για το γράψιμο ως κειμενογράφος ή αρθρογράφος;

Το γράψιμο όπως και κάθε δημιουργική δουλειά δεν έχει τιμοκατάλογο. Αυτό όμως μπορεί να γίνει γιγάντιος πονοκέφαλος για κάποιον που ξεκινά και δεν έχει ιδέα από τις τιμές στην αγορά. Πόσο να χρεώσεις, πώς να χρεώσεις και τι ποσό έχει συνηθίσει ο πελάτης σου να πληρώνει;

Να παρατήσω τη δουλειά μου;

Η δουλειά απ΄το σπίτι και γενικά η δική σου δουλειά, είναι ένα όνειρο που επιτέλους καταφέρνεις κάπως να δρομολογήσεις. Πότε όμως είναι καλό να παραιτηθείς από την μόνιμη δουλειά σου και πότε όχι;

Κάνε τα γραπτά σου να ξεχωρίζουν

Το δικό σου κείμενο, οφείλει να ξεχωρίσει ακόμη κι αν μιλάει για το πιο βαρετό πράγμα. Διότι μόνο έτσι θα έχεις δουλειά. Εκτός από τα βασικά λοιπόν, που οφείλεις να τηρείς για να είναι σωστό το κείμενό σου, υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα που ίσως σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις.

Απέφυγε αυτά τα λάθη ως freelancer

Ρίξε μια ματιά σε μερικά σημαντικά λάθη που ίσως κάνεις ως freelancer είτε σε σχέση με τους πελάτες σου, είτε με το περιβάλλον εργασίας ή ακόμη με τις χρεώσεις και τον τρόπο που κάνεις την ίδια τη δουλειά σου.

Θα ψώνιζες ποτέ από ανορθόγραφο e-shop;

Ένα e-shop ή μια επαγγελματική σελίδα με λάθη ή ατέλειες, συνειρμικά, υποσυνείδητα και ακαριαία θα διώξει τους περισσότερους πελάτες ή δυνητικούς πελάτες, από όσους τα εντοπίσουν.

SEO για συγγραφείς και αρθρογράφους. Οι κανόνες και οι τεχνικές.

Μάθε με απλά λόγια τί σημαίνει και πώς εφαρμόζεται το SEO από συγγραφείς και πώς να ξεχωρίσεις γράφοντας κείμενα φιλικά για τις μηχανές αναζήτησης αλλά πρωτίστως, για τους αναγνώστες.


Για την πρόοδό σου, τις επιτυχίες, τις απορίες σου και οτιδήποτε θέλεις να μοιραστείς ή να αναλύσω, τα σχόλια είναι πάντοτε ανοιχτά ή μπορείς να μπεις στο γκρουπ Μεταξύ γραφιάδων by LWE και να πάρεις άμεσα απαντήσεις από τους γραφιάδες της παρέας.

 Καλή επιτυχία!

The Blog Job

To πρώτο βιβλίο του Live Write Earn ΔΩΡΕΑΝ


 The Blog Job. Το πρώτο ebook του LiveWriteEarn.com για εισόδημα από το γράψιμο!

Ένας πλήρης οδηγός για να δημιουργήσεις, να γράψεις, να διαφημίσεις και να μετατρέψεις το ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο σε μια κανονικότατη δουλειά με ικανό εισόδημα για να σε ζήσει. 

Το The Blog Job, το κατεβάζεις δωρεάν ως ebook στο Sellfy, όπου μπορείς να ρίξεις και μια γρήγορη ματιά στη λίστα των περιεχομένων του.


Καλή ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου