Κάνεις share τα άρθρα σου στα social media; Όχι, δεν γίνεται έτσι πια.


Η απλή αναδημοσίευση ή share των άρθρων σου στα social media δεν είναι η καλύτερη λύση. Πλέον, τα κοινωνικά δίκτυα, σου δίνουν τις δικές τους πλατφόρμες δημοσίευσης με εκπληκτικά αποτελέσματα ενώ είναι σοκαριστικό πόσοι δεν τις ξέρουν ή δεν τις χρησιμοποιούν.

Facebook, notes, Linkedin, Pulse, marketing, γράψιμο, blog, δημοσίευση, άρθρα

Έχω ήδη χρησιμοποιήσει δύο τέτοιες πλατφόρμες δημοσίευσης και θεωρώ άξιο λόγου ένα κείμενο γι' αυτές, διότι τα κείμενά μου εκεί, έχουν περισσότερη διείσδυση και εκπληκτικά καλύτερη παρουσίαση σε σχέση με την εικόνα ενός απλού share. Το σημαντικότερο όφελος όμως είναι η διαχρονικότητά τους στις σελίδες μου και το social search.

Δοκίμασα λοιπόν την εφαρμογή Notes του Facebook και το Pulse του Linkedin και πραγματικά είναι πολύ καλά. Τα χρησιμοποιώ πλέον κατά κόρον για πελάτες μου ενώ διαπιστώνω με έκπληξη πως π.χ. το Pulse δεν το ξέρει κανείς, ενώ το Notes δεν είναι καν ενεργοποιημένο για τις περισσότερες "μεγάλες" σελίδες του Facebook.

Δες παρακάτω πώς φαίνεται ένα άρθρο με απλό share στην πρώτη εικόνα, και ένα άρθρο δημοσιευμένο μέσα στο application Notes του Facebook: 1. Απλό share:

Facebook, post, share, marketing, blog, blogger, συμβουλές, αρθρογράφοι


 2. Facebook Notes application:


Facebook, notes, application, bloggers, marketing, συμβουλές, μπλογκ

Δες τώρα και πώς θα φαίνεται το "blog" σου στο Pulse:

Linkedin, Pulse, application, blog, bloggers, συμβουλές, αρθρογράφοι, μπλογκ

Οκ, αν όλα αυτά σου φαίνονται κινέζικα, θα το πάω από την αρχή.

Τα social media αποφάσισαν να δημιουργήσουν πλατφόρμες δημοσίευσης για να ανταγωνιστούν τα blogs. 

Σου λέει, αφού ξημεροβραδιάζεστε εδώ όλοι γιατί να στέλνουμε τον κόσμο "έξω" για το περιεχόμενό σας, δημοσιεύστε το μια και καλή εδώ, να ανέβουμε κι εμείς λίγο παραπάνω. Σαν ανταμοιβή, σας δίνουμε μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας για το post σας και πιο εντυπωσιακά κείμενα. Χώρια που ο αναγνώστης δεν θα μπαινο-βγαίνει από τη σελίδα που βρίσκεται, κάτι το οποίο στα κινητά π.χ., είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο.


Μεταξύ γραφιάδων by #LWE: 
Το κλειστό Facebook γκρουπ για αρθρογράφους, 
συγγραφείς, bloggers, κειμενογράφους.
Closed Facebook Group: γκρουπ για συγγραφείς, αρθρογράφους, κειμενογράφους by #LWE

Βέβαια, το να παρατήσεις το blog σου για να δημοσιεύεις μέσα σε μια πλατφόρμα social media είναι λάθος γιατί θέλεις τον δικό σου χώρο, το ολόδικό σου σημείο αναφοράς που ξέρεις ότι δεν θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα έχει εξαφανιστεί. 

Έτσι, οι περισσότεροι επαγγελματίες bloggers, είδαν τις πλατφόρμες αυτές ως ένα ακόμη εργαλείο διασποράς περιεχομένου με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Παίρνεις το άρθρο σου, το δημοσιεύεις ολόκληρο και στις πλατφόρμες social media (με σύνδεσμο πάντα στο blog σου) και κερδίζεις μεγαλύτερο κοινό.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω πώς να τα χρησιμοποιήσεις έστω μία φορά για να καταλάβεις πόσο χρήσιμα είναι για τα άρθρα σου και έπειτα βλέπεις εάν θέλεις να τα υιοθετήσεις:

Notes by Facebook

Ενεργοποίησε το Notes για το προσωπικό σου προφίλ:
Μπες στο προφίλ σου και πάτησε More από το μενού πάνω. Έπειτα επέλεξε Manage Sections και κλικ στο Notes. Έτοιμο.

Ενεργοποίησε το Notes για τη σελίδα σου:
Από την Home δες στο αριστερό μενού, επέλεξε Manage Tabs και επέλεξε Notes.

Τώρα που έχει ενεργοποιηθεί, κάνε απλά copy paste το άρθρο σου, φορμάρισε ότι δεν φαίνεται καλά, βάλε link στο blog σου, τον τίτλο και την εικόνα του και αυτό ήταν.

Pulse by LinkedIn

Μπες ή εγγράψου στο LinkedIn και έπειτα μπες στο Pulse. Πάτησε πάνω δεξιά το publish και όπως στο notes αντέγραψε και επικόλλησε τα άρθρα σου που θα δημοσιεύονται και στο newsfeed.

Εάν θέλεις να δεις ξανά κάποιο μεμονωμένο άρθρο, από τη σελίδα προφίλ σου στο LinkedIn πάτησε profile στο μενού επάνω και έπειτα Your Updates. Στο δεύτερο tab θα βρεις τα published άρθρα σου με δυνατότητα στατιστικών για το καθένα.

 Με γειές. :)


The Blog Job

To πρώτο βιβλίο του Live Write Earn


 The Blog Job. Το πρώτο ebook του LiveWriteEarn.com για εισόδημα από το γράψιμο!

Ένας πλήρης οδηγός για να δημιουργήσεις, να γράψεις, να διαφημίσεις και να μετατρέψεις το ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο σε μια κανονικότατη δουλειά με ικανό εισόδημα για να σε ζήσει.

Το ebook The Blog Job το βρίσκεις στο Sellfy, όπου μπορείς να ρίξεις και μια γρήγορη ματιά στη λίστα των περιεχομένων του.


Καλή ανάγνωση!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά πραγματικά, μια ερώτηση όμως.. επειδή χρησιμοποιώ πολλές φωτογραφίες στα posts πώς γίνεται να τις μεταφέρω (εκτός από μια που μου υποδεικνύει πως να το κάνω) στις σημειώσεις του facebook;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα post που έχουν εσωτερικές εικόνες το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις σώσεις ξανά στον δίσκο σου και upload στο post του notes εκ νέου. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

      Διαγραφή