Τα 3 εργαλεία για να προγραμματίζεις τις δημοσιεύσεις σου στα social media

3 εργαλεία για να προγραμματίζεις τα posts σου στα social media
Αυτά τα εργαλεία λειτουργούν ουσιαστικά σαν κεντρικά σημεία ελέγχου απ΄όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα και να ησυχάσεις για όλον τον μήνα, τουλάχιστον.


Οι δημοσιεύσεις των posts σου για τις πλατφόρμες social media, μπορούν να γίνουν από πριν με τη χρήση διάφορων εργαλείων. 

Σου παραθέτω τα 3 αγαπημένα μου, για να προετοιμάζεις κάθε ανάρτηση στο Facebook, LinkedIn, Google Plus, Twitter, YouTube, Pinterest και σχεδόν κάθε πλατφόρμα.

Έχοντας να δημοσιεύσεις αναρτήσεις σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες στα social media, για το blog σου και ειδικά αν έχεις 3-4 πελάτες που γράφεις για τις σελίδες τους, μπορεί να είναι μπελάς.

Πρέπει να είσαι εκεί την ώρα της ανάρτησης, να ανοίγεις κάθε πλατφόρμα, να συνδέεσαι με τα στοιχεία του πελάτη σου και να δημοσιεύεις. Φυσικά, αυτό είναι αδύνατον πλέον, με δεδομένο ότι οι δημοσιεύσεις μπορεί να χρειαστεί να είναι διάσπαρτες σε όλες τις ώρες της ημέρας.

Και καθώς είναι πλέον σαφές πως δεν συμφέρει τις διαφημιστικές εταιρείες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται σελίδες στα social media - ειδικά μικρομεσσαίων και μικρών - επιχειρήσεων, αντίθετα, για έναν κειμενογράφο και δημιουργό περιεχομένου για social media, είναι αρκετά επικερδές και ευχάριστο.

Έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα εργαλεία προγραμματισμού posts και υπάρχουν αρκετά που είναι εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα. 

Επίσης, κάποιες πλατφόρμες όπως το Facebook σου επιτρέπουν να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις σου μέσα από το περιβάλλον τους και κάποιες, όπως το Twitter & το Instagram, όχι.

Ακόμη όμως κι αν στο επέτρεπαν, δεν είναι βολικό διότι θέλεις να προγραμματίζεις από ένα σημείο τα πάντα.

Έτσι, αυτά τα εργαλεία λειτουργούν ουσιαστικά σαν κεντρικά σημεία ελέγχου απ΄όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα και να ησυχάσεις για όλον τον μήνα, τουλάχιστον.


Άρα, τα εργαλεία προγραμματισμού θα σε βοηθήσουν:
  • να δημοσιεύεις γρήγορα και ταυτόχρονα από πριν σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες social media
  • να δημοσιεύεις σε όποιες ώρες είναι καλύτερες στατιστικά για τις σελίδες σου
  • να ελέγχεις ευκολότερα όλο το περιεχόμενο των σελίδων σου ακόμη και μήνες πριν
  • να ξέρεις τί συμβαίνει ανά πάσα στιγμή σε κάθε πλατφόρμα
  • να έχεις μια συνολική εικόνα όλου του περιεχομένου όλων των πελατών σου σε μία σελίδα
  • να δημιουργείς ευκολότερα περιεχόμενο έχοντας στατιστικά κάθε δημοσίευσής σου

Πάμε να τα δούμε:

Tweetdeck

Πλατφόρμες: Twitter
Κόστος: Δωρεάν
Ευκολία: 9/10
Κριτική: Είναι η αγαπημένη μου πλατφόρμα αλλά μόνο εάν το κύριο μέσο του περιεχομένου σου είναι το Twitter. Εκτός από τον προγραμματισμό, σου επιτρέπει να βλέπεις και πλήθος άλλων στοιχείων των σελίδων σου στο Twitter όπως τα σχόλια, τα ιδιωτικά μηνύματα που λαμβάνεις, τις αναφορές άλλων στη σελίδα σου, τις αναρτήσεις των followers ή μια εικόνα της homepage σου. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες συνθέτονται σε έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου σε στήλες και εσύ επιλέγεις πόσες στήλες και τί είδους πληροφορία θέλεις για την κάθε μία. Επίσης,  είναι δωρεάν.
Θα το βρεις εδώ: Tweetdeck

Hootsuite

Πλατφόρμες: Twitter, Facebook profiles & pages & groups, Google+ pages, LinkedIn profiles & groups & company pages, Wordpress, Instagram
Κόστος: 7.99€ το χρόνο για κάθε λογαριασμό ή δωρεάν για περιορισμένη χρήση
Ευκολία: 6/10
Κριτική: Είναι ένα εύκολο εργαλείο προγραμματισμού, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα για πολλές πλατφόρμες. Σου δίνει πολλά στατιστικά και πλήρη έλεγχο στο editorial calendar κάθε σελίδας, με μόνο μειονέκτημα ότι μερικές φορές είναι αργό. Είναι δωρεάν για μέχρι 3 προφίλ.
Θα το βρεις εδώ: Hootsuite

Buffer

Πλατφόρμες: Facebook profiles & pages & groups, Twitter, LinkedIn profiles & pages, G+ pages, Pinterest
Κόστος: 12$/ μήνα ή 122$ /χρόνο και δωρεάν για περιορισμένη χρήση
Ευκολία: 9/10
Κριτική: Είναι μακράν το αγαπημένο μου εργαλείο προγραμματισμού, αν και η δωρεάν μορφή του δεν σου επιτρέπει τη διαχείριση πάνω από 5 προφίλ αλλά ούτε και προγραμματισμό πέραν των 10 δημοσιεύσεων. Εάν μπορείς όμως να αποκτήσεις την full εκδοχή του, είναι πραγματικά ιδανικό. Μέσα σε λίγες ώρες έχεις προγραμματίσει δουλειά εβδομάδων και όλα λειτουργούν στον αυτόματο. Επίσης, μου αρέσει πολύ το γεγονός πως λαμβάνεις ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποια πλατφόρμα αρχίσει να "αδειάζει" από περιεχόμενο, ώστε να ετοιμάσεις το νέο.
Θα το βρεις εδώ: Buffer

Ο πονοκέφαλος με το Instagram

Ό,τι μα ό,τι κι αν σου λένε τα διάφορα εργαλεία προγραμματισμού posts, το Instagram δεν μπορείς να το προγραμματίσεις από πριν. Είναι ο λόγος που όλοι μας το μισούμε αλλά λόγω της εκπληκτικά ανοδικής πορείας του και από τη στιγμή που εντάχθηκε στην οικογένεια του Facebook και δέχεται διαφήμιση, είμαστε αναγκασμένοι να το εντάξουμε στη δουλειά μας.

Ανά καιρούς έχουν υπάρξει εργαλεία που το έκαναν αυτό αλλά είναι μεγάλο ρίσκο, διότι είναι παράνομα από τη στιγμή που το Instagram το απαγορεύει ρητά και έτσι, δεν σου παρέχουν καμία ασφάλεια για τις σελίδες των πελατών σου.

Άρα, αν δεις πως κάποιο δημοφιλές εργαλείο να προγραμματίζει Instagram posts, όπως π.χ. το Hootsuite, αυτό με λίγα λόγια, σημαίνει πως σε αφήνει να βάλεις κείμενο, hashtags και εικόνα αλλά πρέπει να είσαι εκεί να πατήσεις το κουμπάκι δημοσίευσης τη στιγμή που το θες.

Ελπίζω σύντομα να αλλάξει αυτό, διότι είναι ταλαιπωρία να μην μπορείς να προγραμματίσεις μια τόσο δημοφιλής και απαιτητική πλατφόρμα (θέλεις πολλή έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά, τα hashtags και γενικά το SEO για την προετοιμασία κάθε post) αλλά δυστυχώς μέχρι τότε θα είμαστε όλοι απίκο! :)

Γράψου στο Newsletter του LiveWriteEarn! 
Με αυτό το τέλειο newsletter θα τα ‘χεις όλα, νωρίτερα, στον χώρο σου, αααβάδιστα!  :)

Συμβουλές, εκπαίδευση, ebooks, αγγελίες και εργαλεία για bloggers και όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το γράψιμο.
Κωνσταντίνα Δελημήτρου
Συγγραφέας, κειμενογράφος, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου