Η δουλειά από μακριά είναι το μέλλον. Σοβαρά.

 Η δουλειά από μακριά ή από το σπίτι είναι το μέλλον. Work from home
Δε σε νοιάζει αν η χώρα σου έχει κρίση, δεν σε νοιάζει σε ποιά χώρα θα μεταναστεύσεις ή ακόμη, μπορείς και να ταξιδεύεις για πάντα, αρκεί να βρίσκεις WiFi της προκοπής.


Οι άπειρες απάτες γύρω από αγγελίες για "δουλειά από το σπίτι" έχουν κάνει το θέμα σχεδόν γραφικό, όμως αν το σκεφτείς λίγο και διαβάσεις τα παγκόσμια στατιστικά, το μέλλον μας είναι ακριβώς αυτό.

Καλό, κακό, δεν είναι η ώρα να το κρίνουμε. Εμένα μου ταιριάζει και γενικά θεωρώ πως έχει περισσότερα θετικά από αρνητικά, εσένα όμως μπορεί να σου φαίνεται κάτεργο. Το δεδομένο όμως είναι πως οι remote workers, είτε γραφιάδες είτε όχι, είναι η ομάδα εργαζομένων που αυξάνεται εκθετικά. Μόνο το 2014, οι αγγελίες για δουλειά από μακριά αυξήθηκαν κατά 26% και μάλιστα από εταιρείες - κολοσσούς.

Μονάχα σκέψου τον αντίκτυπο να δουλεύεις από μακριά, για όλον τον πλανήτη. Δε σε νοιάζει αν η χώρα σου έχει κρίση, δεν σε νοιάζει που θα μεταναστεύσεις ή ακόμη, μπορείς και να ταξιδεύεις για πάντα, αρκεί να βρίσκεις WiFi της προκοπής.


Σκέψου επίσης, πόσοι φτωχοί άνθρωποι ζουν και μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή δουλειά πλέον με αυτόν τον τύπο εργασίας και πόσοι εργοδότες θα αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά πλέον τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, τα ακριβά ενοίκια και τα ατελείωτα meetings και μπλαμπλα στα γραφεία.

Θέλεις κι άλλο; Μπορεί να σου φανεί επιστημονική φαντασία αλλά πολλές μεγάλες εταιρείες δουλεύουν ήδη μόνο έτσι με εκατοντάδες υπαλλήλους ανά την υφήλιο. Και ξέρεις ποιός είναι ο βασικός λόγος; 

Διότι έτσι έχουν πρόσβαση στα καλύτερα ταλέντα του κόσμου, χωρίς να περιορίζουν τα βιογραφικά που θα λάβουν στη γεωγραφική περιοχή που είναι τα γραφεία τους. Επίσης, χωρίς να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να μετακομίσουν/μεταναστεύσουν για να δουλέψουν μαζί τους. Δες εδώ μερικά στατιστικά ακόμη, που ίσως δεν ξέρεις για την εργασία από μακριά.

Αυτό που έχει σημασία, είναι πως εάν γράφεις καλά και θέλεις να το κάνεις επάγγελμα, τώρα είναι η εποχή να το προσπαθήσεις καθώς τα ηλεκτρονικά μέσα κερδίζουν έδαφος και χρειάζονται διαρκώς φρέσκο περιεχόμενο.

Σύντομα θα σου ανεβάζω εδώ πηγές για εργασία τέτοιου τύπου και όσες αγγελίες θεωρώ ότι αξίζουν. Μέχρι τότε όμως, δες τί πρέπει να έχεις έτοιμο ώστε να είσαι σε θέση να απαντήσεις αγγελίες ή να προσεγγίσεις πελάτες.Συμβουλές, εκπαίδευση, ebooks, αγγελίες και εργαλεία για bloggers και όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το γράψιμο.
Κωνσταντίνα Δελημήτρου
Συγγραφέας, κειμενογράφος, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου