Δουλειά και στήσιμο δουλειάς απ΄το σπίτι. Πώς θα τα κάνεις παράλληλα.

Δουλειά και στήσιμο επιχείρησης απ΄το σπίτι, παράλληλα. Work at home
Στους περισσότερους φαίνεται βουνό κάτι τέτοιο, ενώ αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν τολμούν να προχωρήσουν.


Προτού παραιτηθείς από τη δουλειά σου, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι αυτό το στιλ εργασίας σου ταιριάζει αλλά κυρίως ότι είναι βιώσιμο. Αναγκαστικά λοιπόν, για ένα διάστημα θα τα κάνεις και τα δύο. 

Στους περισσότερους φαίνεται βουνό κάτι τέτοιο, ενώ αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν τολμούν να προχωρήσουν. Εάν η κύρια δουλειά σου είναι τρομερά απαιτητική και σου τρώει πάνω από 10 ώρες την ημέρα, τότε πώς θα βρεις χρόνο και συγκέντρωση για να γράψεις και μάλιστα να εντυπωσιάσεις ώστε να χτίσεις ένα νέο εισόδημα ικανό να σε ζήσει στο άμεσο μέλλον;

Η απάντησή μου είναι πάντοτε η ίδια. Εάν το πρόγραμμά σου είναι ήδη φορτωμένο, χρειάζεται ασυνήθιστη θέληση και λεπτομερή προγραμματισμό του χρόνου σου. Κάθε ελεύθερη ημέρα ή ώρα, είναι η ευκαιρία σου να χτίσεις τη νέα καριέρα.

Κάποιες δουλειές μπορεί να σου επιτρέπουν μερικά ελεύθερα μισάωρα για να γράφεις για τους νέους πελάτες σου, ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να διανύεις μεγάλη διαδρομή με μέσα μαζικής μεταφοράς, οπότε να η ευκαιρία σου για ανάγνωση βιβλίων, να κάνεις την έρευνά σου ή ακόμη και να γράψεις με στυλό και χαρτί. :)

Εάν πάλι είσαι από τις πολύ πολύ δύσκολες περιπτώσεις που εργάζεσαι 10 ή 12 ώρες και έχεις μικρά παιδιά που απομυζούν και το τελευταίο δευτερόλεπτο του χρόνου σου, και άρα χρειάζεσαι περισσότερο από όλους την ευελιξία της δουλειάς από το σπίτι, σου έχω μόνο μία λύση: 

Κάνε λίγη οικονομία μέχρι να συγκεντρώσεις τον μισθό ενός μήνα και έπειτα ζήτησε από τον εργοδότη σου μια άδεια χωρίς αποδοχές, όσο περισσότερο νομίζεις ότι μπορεί, ιδανικά έναν μήνα.

Βέβαια, μη θυσιάσεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου και κυρίως φρόντισε τα παιδιά σου να έχουν εξασφαλισμένo babysitting εκείνον τον καιρό (σχολική περίοδος π.χ.) διότι θα έχεις μεγάλο φόρτο αν το διάστημα αυτό, πρόκειται να καθορίσει και εξασφαλίσει την μελλοντική σου εργασία και καριέρα.

Μέχρι τότε ετοίμασε το βιογραφικό σου και ξεκίνησε το "σαφάρι" εργασίας, ενημερώνοντας πάντοτε τους εργοδότες/πελάτες  στην επιστολή σου, ότι η διαθεσιμότητά σου, ξεκινά τον μήνα της άδειας αυτής. Έτσι, θα έχεις κάποιες μέρες ελεύθερες να πειραματιστείς, να δοκιμαστείς, να το ζήσεις σαν να συμβαίνει και κυρίως να σιγουρευτείς ότι είναι βιώσιμο.


Εάν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν και πάει καλά ο μήνας αυτός, δε χρειάζεται να βγάζεις πολλά χρήματα, ξεκίνα τη νέα σου καριέρα με μικρότερο εισόδημα αφού ήδη τα έξοδά σου μειώνονται όταν δουλεύεις από το σπίτι.

Κρίνοντας από αρκετά παραδείγματα γύρω μου, κατέληξα πως μόνο όσοι το έβαλαν σκοπό κατάφεραν μια πλήρη καριέρα στο γράψιμο κυρίως ως αρθρογράφοι και μεταφραστές. Και το καλύτερο, σε κανέναν δεν πήρε πάνω από 3-4 μήνες να το καταφέρει. Να σημειώσω βέβαια κάπου εδώ πως κυρίως επρόκειτο για γράψιμο στα Αγγλικά.

Ξέρω όμως ότι για το διάστημα αυτό μέχρι να παραιτηθούν, ουσιαστικά όλοι έκαναν δύο δουλειές και μάλιστα τουλάχιστον για 8 ώρες την κάθε μία. Αρκετοί τα παράτησαν αμέσως. Διότι τόσο διάβασμα, έρευνα και γράψιμο κάθε μέρα, αμέσως μόλις σχολάσεις από την κύρια εργασία σου, είναι πραγματικά εξουθενωτικό. Φαντάσου τώρα, εάν κάνεις και λάθος επιλογή πελατών.

Ναι, το συμπέρασμα είναι πως πρόκειται για αφάνταστα δύσκολο εγχείρημα στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως σκέψου ότι σχεδόν όλοι οι συγγραφείς που θέλουν αυτή τη στροφή στην καριέρα τους, το πέρασαν ή θα το περάσουν. 

Λίγοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πειραματίζονται άνεργοι ενώ ακόμη λιγότεροι έχουν το θάρρος να παραιτηθούν και να ρισκάρουν το εισόδημα από το οποίο ζουν. Ξεκίνα λοιπόν με μικρές δουλειές, blogs ή projects (π.χ. ένα ebook) που θα χειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο τους και ανάλογα τα αποτελέσματα, συνεχίζεις. Πότε όμως ξέρεις πως έφτασε η ώρα να παρατήσεις τη δουλειά σου;

The Blog Job. Το πρώτο ebook του Live Write Earn. The Blog Job. Το πρώτο ebook του LiveWriteEarn.com για εισόδημα από το γράψιμο!

Ένας πλήρης οδηγός για να δημιουργήσεις, να γράψεις, να διαφημίσεις και να μετατρέψεις το ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο σε μια κανονικότατη δουλειά με ικανό εισόδημα για να σε ζήσει.

Το The Blog Job πωλείται ως ebook στο Sellfy, όπου μπορείς να ρίξεις και μια γρήγορη ματιά στη λίστα των περιεχομένων του.


Καλή ανάγνωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου