Το γλωσσικό θέμα του επαγγελματία blogger

 Γράψιμο στα ελληνικά ή τα αγγλικά ως blogger ή freelancer αρθρογραφος
Τα Aγγλικά πόσο απαραίτητα είναι για έναν επαγγελματία αρθρογράφο ή blogger?


Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως υπάρχουν αρκετές δουλειές για γράψιμο στα Ελληνικά, πρέπει να είσαι πραγματικά καλός/ή για να καταφέρεις να αποκτήσεις ένα φυσιολογικό εισόδημα μόνο γράφοντας στη γλώσσα σου.

Για τους περισσότερους δημιουργούς κειμένων, τα Αγγλικά είναι απαραίτητα καθώς μόνο μέσω αυτής της γλώσσας μπορεί κανείς να βρει καλές προσφορές εργασίας.

Και δεν είναι μόνο η ζήτηση που κάνει τα Ελληνικά μια αδύναμη γλώσσα για να υποστηρίξεις πλήρως το επάγγελμα του δημιουργού περιεχομένου και δη, του ηλεκτρονικού γραφιά από το σπίτι. Είναι και η νοοτροπία των περισσότερων εργοδοτών να μην εμπιστεύονται την εργασία από το σπίτι, παρότι έτσι, εκείνοι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για εγκαταστάσεις και εσύ, χάνεις αρκετό χρόνο στους δρόμους ενώ αυξάνουν τα λειτουργικά σου έξοδα -με αποτέλεσμα να πρέπει σε πληρώνουν παραπάνω χρήματα.

Φυσικά η οικονομική κρίση όλα αυτά τα άλλαξε δραματικά. Πλέον, ένας εσωτερικός γραφιάς για μια εταιρεία - με υπαλληλική σχέση δηλαδή- είναι μεγάλο έξοδο και οι απαιτήσεις της σε κείμενα και ηλεκτρονική παρουσία, αυξάνεται κάθε μέρα.

Τα social media, το e-mail marketing, τα websites, οι καμπάνιες και γενικά το περιεχόμενο, που έχει ανάγκη σήμερα μια εταιρεία για να εδραιώσει μια σοβαρή παρουσία έναντι του ανταγωνισμού είναι μεγάλο. Άρα, ο κειμενογράφος είναι απαραίτητος και το budget λιγότερο.

Αυτό το κενό λοιπόν, καλείσαι εσύ και όλοι μας να καλύψουμε, ως κειμενογράφοι ή bloggers σε freelance βάση, μόνο που δεν είναι πολύ μεγάλο. Ο μόνος τρόπος να σε έχει ανάγκη η αγορά είναι να καλύπτεις ανάλογα κενά σε μεγαλύτερες αγορές, κάτι που χρειάζεται απαραίτητα μια ξένη γλώσσα. Στη δική μου περίπτωση μα και αρκετών ελληνόφωνων κειμενογράφων ή bloggers, η γλώσσα αυτή είναι τα αγγλικά. Δεν έχει σημασία, όποια δεύτερη γλώσσα κι αν μιλάς, με τα αγγλικά, αυξάνεις σοβαρά τις πιθανότητές σου να τα καταφέρεις να κάνεις το γράψιμο για τα ηλεκτρονικά μέσα, επάγγελμα.

Οπότε σε περίπτωση που ξέρεις κάποια αγγλικά αλλά το επίπεδό σου δεν είναι τέτοιο ώστε να μπορείς να γράψεις άψογα κείμενα ή τέλος πάντων, άνετα το περιεχόμενο που ζητούν οι πελάτες σου, εάν θέλεις να αυξήσεις το εισόδημά σου ή να βελτιώσεις αισθητά το βιογραφικό σου, τότε πρέπει να φροντίσεις να τα τελειοποιήσεις.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Είτε με γραπτή εξάσκηση, δηλαδή γράφοντας κείμενα και ζητώντας από editors να σου κάνουν διορθώσεις ώστε να βελτιώνεσαι σταδιακά, είτε με μαθήματα τελειοποίησης της γλώσσας που παρέχει σχεδόν κάθε φροντιστήριο αγγλικών ή καθηγητής, είτε με εκπαίδευση δια ζώσης, είτε online.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου