Ηλεκτρονικός γραφιάς; Από το σπίτι; Χα, καλό!Το γράψιμο και το blogging ευτυχώς έχει αρχίσει να παίρνει τη σωστή του θέση στον κόσμο στις μέρες μας. Μέχρι χθες ήταν παρεξηγημένο, δεν ήταν καν επάγγελμα αλλά ερασιτεχνικές κουβέντες από ανθρώπους που ήθελαν να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν.

Σήμερα είναι ένα γερό εργαλείο δουλειάς καθώς το content marketing λαμβάνει την πρωταγωνιστική θέση σε κάθε ηλεκτρονική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πλέον, δεν μπορεί ο καθένας να παράγει περιεχόμενο για τα ηλεκτρονικά μέσα και αυτός είναι ο βασικός σκοπός αυτού του blog. Να αποδείξει πως μπορεί να γίνει επάγγελμα, πως έχει αξία, πως μπορεί να σου παρέχει ένα καλό εισόδημα και κυρίως πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Ήθελα πολύ καιρό να γράψω για όλα αυτά που απαρτίζουν το επάγγελμα του ηλεκτρονικού γραφιά που με πολλή δουλειά και μεθοδικότητα μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα αξιοπρεπέστατο επάγγελμα, ανεξάρτητα από το αντικείμενο των γραπτών σου.

Χρειάζεται όμως πρώτα να ξεκαθαριστεί τί σημαίνει γράφω για ηλεκτρονικά μέσα, διότι το "επαγγελματίας blogger" με τους εντελώς ερασιτέχνες από τη μία και η τεράστια λίστα απατεώνων που διαφημίζουν "δουλειά απ΄το σπίτι" από την άλλη, έχουν δημιουργήσει μια τόσο θολή εικόνα, που δίνουν λάθος εντύπωση και αποκαρδιώνουν όσους έχουν το ταλέντο, την όρεξη και την επιθυμία να δουλέψουν σοβαρά, γράφοντας από το σπίτι.

Γίνεται λοιπόν μα σίγουρα όχι από τη μία μέρα στην άλλη. Το πώς, εδώ είμαστε να το αναλύσουμε μαζί.

Καλή επιτυχία σε όλους.Συμβουλές, εκπαίδευση, ebooks, αγγελίες και εργαλεία για bloggers και όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το γράψιμο.
Κωνσταντίνα Δελημήτρου
Συγγραφέας, κειμενογράφος, 

2 σχόλια:

 1. Εμαθα για το μπλογκ σου από μια πολύ καλή φίλη, με εξαιρετικό χιούμορ και πένα. Χαίρομαι που έχουμε την ίδια άποψη για το μπλογκ (ότι μπορεί να γίνει μια πηγή εισοδήματος) αν και δεν πιστεύω ότι μπορείς να ζήσεις από αυτό. Πριν κάποια χρόνια, και πριν το διαζύγιο μου, είχα αρχίσει ένα μπλογκ στα αγγλικά για τα περί Ελλάδας. Δεν κατάφερα να το απογειώσω και γιατί δεν είχα τις γνώσεις και για λόγους προσωπικούς που μου έτρωγαν όλο το χρόνο.
  Σ'ευχαριστώ για τις πολλές και καλές συμβουλές και περιμένω τα περαιτέρω με ανυπομονησία. Καλή δουλειά και πάντα επιτυχίες σου εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ πολύ, θα τα λέμε από εδώ λοιπόν, εύχομαι καλή επιτυχία! :)

   Διαγραφή