Οι πελάτες που οφείλεις να αγνοείς ως blogger

 blogger - κειμενογράφος. Οι κακοί πελάτες που πρέπει να αγνοείς
Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Δες ποιούς πρέπει να αποφύγεις ως επαγγελματίας αρθρογράφος.


...και γιατί δεν αξίζει να ρίξεις δεύτερη ματιά σε πλατφόρμες που πληρώνουν 1-2 δολάρια το κάθε κείμενό σου.

Όταν πρωτοξεκίνησαν, οι πλατφόρμες τύπου Elance ήταν πολλά υποσχόμενες και μια έξυπνη λύση για να βρεθούν επιτέλους σε έναν τόπο κειμενογράφοι και ιδιοκτήτες μικρών websites και blogs, που έψαχναν περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές, αυτές οι πλατφόρμες σου δίνουν τη δυνατότητα να δημοσιεύεις εργασίες και έπειτα να δέχεσαι προσφορές ώστε να τις αναθέσεις στον καλύτερο (=φθηνότερο).

Ο γιγάντιος ανταγωνισμός όμως, καθώς και η νοοτροπία των περισσότερων κειμενογράφων να μην πολυνοιάζονται να ρίξουν την τιμή προκειμένου να εδραιωθούν, έφτασε το κόστος στα 1-2 δολάρια το κείμενο.  Και δεν μιλάμε για μικρά κειμενάκια.

Πλέον είναι φυσιολογικό να σου ζητάνε 10 κείμενα 300 λέξεων τη μέρα για 10 δολάρια όλα. Και από κάτω γίνεται χαμός από γραφιάδες που κονταροχτυπιούνται και ρίχνουν την τιμή ακόμη και στα 5 δολάρια μόνο και μόνο για να πάρουν τη δουλειά.

Φυσικά, όπως θα δεις αμέσως, πρόκειται για γραφεία που αναθέτουν μετά τα κείμενα σε πάμφθηνους κειμενογράφους, κυρίως από Πακιστάν και Ινδία, οπότε και λίγα σεντ το κείμενο ή ένας μηνιαίος μισθός της πείνας, αρκεί. Τί να ανταγωνιστείς λοιπόν και γιατί να σε ενδιαφέρουν αυτοί οι πελάτες στο κάτω-κάτω;

Στην αρχή πίστευα κι εγώ ότι προκειμένου να αποκτήσεις κάποιο όνομα είναι καλό να γράφεις γενικώς κι ας είναι για ψίχουλα. Και έγραφα, έγραφα, μέχρι που δεν οδηγούσε πουθενά. Ή μάλλον οδηγούσε σε πολλή δουλειά, βαρετή δουλειά, αγενείς πελάτες και κανένα φως στο τούνελ.

Έτσι, κατέληξα πως απλά αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά και να αξίζει τον κόπο, απλά οφείλεις να αγνοείς οποιαδήποτε κειμενογραφική εργασία πληρώνεται κάτω από 15-20 δολάρια το κομμάτι.

Δεν σε ενδιαφέρουν, δεν είναι οι πελάτες που θες, δεν θα πας πουθενά αν πρέπει να γράφεις 10 κείμενα τη μέρα από 100 ως 1000 λέξεις για είκοσι δολάρια σύνολο. Και έψαξα αλλού για σοβαρούς πελάτες που ψάχνουν αληθινό περιεχόμενο και σου δίνουν χρόνο για έρευνα, καλό γράψιμο και οικονομικό κίνητρο για να γράφεις πάντοτε με χαρά κάθε κείμενό τους.

Ο στόχος είναι, αφού κερδίσεις μια-δυο τέτοιες δουλειές, να κερδίσεις και τον πελάτη για τις επόμενες δουλειές του. Όταν εδραιώσεις μερικές τέτοιες συνεργασίες, το σταθερό καλό εισόδημα και μάλιστα με εργασία από το σπίτι είναι όχι μόνο πιθανό, αλλά κερδοφόρο, δημιουργικό και ενδιαφέρον.The Blog Job. Το πρώτο ebook του Live Write Earn.


 The Blog Job. Το πρώτο ebook του LiveWriteEarn.com για εισόδημα από το γράψιμο!

Ένας πλήρης οδηγός για να δημιουργήσεις, να γράψεις, να διαφημίσεις και να μετατρέψεις το ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο σε μια κανονικότατη δουλειά με ικανό εισόδημα για να σε ζήσει.

Το The Blog Job πωλείται ως ebook στο Sellfy, όπου μπορείς να ρίξεις και μια γρήγορη ματιά στη λίστα των περιεχομένων του.


Καλή ανάγνωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου